Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: Knockout Kings 2001

Noensinne drømt om en drømmekamp mellom Ali og Holyfield? Knockout Kings 2001 har amatører, fjærvektpingler, tungvektere og damer å by å – alle klar til å banke vettet av hverandre.

Knockout Kings 2001 er kanskje ikke en fullkommen simulator, men klarer på en vellykket måte å gi deg den rette boksekamp-følelsen. Grafikken er god, du har mange velanimerte boksere (også damer!) og spillmoduser å velge mellom.

Den klart beste måte å spille KK2001 er mot en kamerat. Kampene har en tendens til å ta overraskende vendinger, og du er aldri sikker på seieren – selv ikke om motstanderen din har gått i bakken flere ganger mens du selv er uten en skramme.

Skittent spill

Et spennende og gjennomtenkt treningsopplegg gjør at også enspiller-modusen er underholdende, etter som man stadig lærer nye teknikker og triks på vei mot den store mestertittelen. Ekstra gøy er det å benytte skitne knep, som velplasserte lyskeslag og springskaller.

Kontrollsystemet er konstruert på en grei måte, men å faktisk få til å dukke eller side-steppe unna slag viser seg å være så og si umulig. Det eneste som er gjennomførbart i forsvar er å blokkere eller trekke seg tilbake (det er forsåvidt også mulig at det bare er undertegnede som har patetiske motoriske ferdigheter). Dette er litt synd, siden det fokuseres mye på akkurat disse ferdighetene når du spiller alene mot maskinen.

Litt tregt

Det er ingen mangel på slåssespill på Playstation 2, men Knockout Kings klarer likevel å skille seg vesentlig fra sine konkurrenter som Tekken og DOA2. Først og fremst ved å gjenskape stemningen fra bokseringen på en overbevisende måte, gjennom bunnsolide animasjoner, detaljert og imponerende grafikk, og et fungerende kontrollsystem.

Det er moro, selv om man etter hvert blir sugen på litt mer flyt og fart i kampene.

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt