Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Network Walkman fra Sony

Sony kommer nå med to nye modeller i sin Network Walkman-serie. NW-MS9 har en kjærkommen kortplass for Memory Stick. Samtidig får NW-E3 en «storebror» med mer internminne.

Sony NW-MS9
I begynnelsen av Mai vil den nye MW-MS9 være i butikkene, med en ubeskjeden prislapp på 4.000 kroner. Den store nyheten her er at man nå lagrer musikken på utskiftbare Memory Sticks (opptil 64 MB, eller 120 minutter musikk).

Memory stick

Riktignok har man også denne muligheten på gode gamle NW-MS7, men denne blir jo som en kjempeklump å regne sammenlignet med den lille lekkerbisken NW-MS9, som måler 36×81.4×14.1mm på sokkelesten.

Vi skal naturligvis komme tilbake med en grundigere test av den nye krombelagte lommediscoen, men inntil videre kan du lese mer om den nye spilleren på www.sony.no.

Eget filsystem

Vi drister å kalle Sony Network Walkman for markedets lekreste MP3-spillere, vel vitende om at de selve lagringsformatet som benyttes i avspilleren er Sonys egne ATRAC-format. I praksis fungerer det slik at alle dine originalfiler konverteres til ATRAC før de overføres via PC-en til walkman-en, enten det er MP3, CD-audio, eller andre formater.

Ifølge Sony har de innført sitt eget format for å sikre seg fremtidig kompatibilitet mot alle slags nye filformater, samtidig som at ATRAC også støtter kopibeskyttelse via SDMI (Secure Digital Music Initiative).

Heldigvis viser det seg at selve konverteringen fra MP3 til ATRAC går veldig raskt, og at det hele høres mye mer upraktisk ut enn det faktisk er. For mer informasjon om hvordan dete fungerer, se vår test av NW-E3.

Sony NW-E5 er ikke stort større enn en lighter…(men koster betydelig mer)

NW-E5

Samtidig som MW-MS9 lanseres, kommer også en ny oppgradert versjon av NW-E3 med 96 MB internt minne. Denne vil ha navnet NW-E5, og vil også koste omlag 4.000,-.

Denne har med andre ord mer lagringskapasitet enn en NW-MS9 kun utstyrt med medølgende 64-MB. Memory Stick, men man har da altså ikke samme muligheten for å utvide ved å kjøpe flere kort.