Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia tror WAP vil ta av

-De som sier at WAP har floppet tar fullstendig feil. WAP vokser raskere enn SMS noen gang har gjort. Det sier Nokias markedssjef i Skandinavia, Mads Eriksen.

Mads Eriksen Nokia
Det var under en lunch for pressen i Oslo at Mads Eriksen fant det for godt å slå tilbake mot alle som har dømt WAP nord og ned. -Vi kan bare så vidt ane hvor stort WAP vil bli, hevdet Eriksen.

Det var ellers lite nytt Nokia-toppene som hadde tatt turen til Oslo kunne fortelle. Med seg i bagasjen hadde de telefonene som ble vist under årets CeBIT i Hannover. Ingen av disse kan kalles revolusjonerende, selv om det etter hvert blir GPRS, Bluetooth og HSCSD i flere av Nokias toppmodeller.

Nokia fokuserte ellers på sitt nye satsingsområde innen Internett-løsninger. Det er her Nokia har den kraftigste veksten for tiden, fikk vi vite.

Og som en del av totalbildet ble WAP trukket frem igjen. Med GPRS og UMTS vil WAP virkelig ha sin berettigelse, hevdet Eriksen. Konstant nett-tilknytning og muligheten for push vil gjøre det mulig å utvikle en hel del verdiskapende tjenester, mente han.

Vi ble videre lovet at Nokia ville jobbe for å få utviklet slike tjenester i samarbeid med både innholdsleverandører og teleoperatører. Teleoperatørene blir sett på som hovedårsaken til at WAP ikke har svart til forventningene. Operatørene har forsynt seg med hele kaka, og avskåret tjenestetilbyderne fra å tjene penger på trafikken de genererer.

Stikkord: Mobil