Hackerskalle

Annonse


– Nei, vi tyster aldri!

HackerskalleDe aller fleste vil ikke rapportere at arbeidsgiveren benytter ulovlig piratkopiert programvare. Et fåtall sier seg villig til å tyste dersom de loves anonymitet og penger.

Dette spørsmålet stilte vi våre lesere, og det viser seg at et stort flertall stiller seg avvisende til denne type angiveri.

Belønnet pirattipsere

Business Software Alliance forsøker å hindre spredning av ulovlig piratkopiert programvare på bedriftsmarkedet, og har blant annet opprettet en egen tipstelefon i en rekke vestlige land.

I blant annet Sverige og Finland var det nylig en kampanje som ga en økonomisk belønning til de som tipset om bedrifter der ulovlig programvare benyttes.

Annonse


Selv om kampanjen ikke sa det direkte, var det åpenbart at slike tips må komme fra en som selv jobber i bedriften.

Jobben er viktigere enn Microsoft

67,9 prosent vil ikke tyste på arbeidsgiver selv om de får betalt for det. Den aller største gruppen var de som ikke ville gjøre dette under noen omstendigheter, mens noen argumenterte at de ikke vil risikere jobben.

13,7 prosent sier seg villige til å angi bedriften hvis full anonymitet loves, mens 12, 2 prosent at de gjerne gjør på grunn av den mulige belønningen. 6,3 prosent sier de kanskje ville gjort det.

Slik svarte leserne:

  • Nei, jeg vil ikke risikere jobben på slikt 253 (23,2 prosent)
  • Ja, hvis full anonymitet ble lovet 150 (13,7 prosent)
  • Ikke under noen omstendighet 488 (44,6 prosent)
  • Ja, men kun hvis jeg fikk betalt for det 133 (12,2 prosent)
  • Kanskje 69 (6,3 prosent)

1093 personer svarte på ITavisen.no sin undersøkelse. Dette indikerer kun en holdning blant våre lesere, og kan ikke sier å være representativt for alle arbeidstakere i Norge.

Leder for BSA Norge, Eilert Hanoa, så nylig i et intervju med ITavisen.no, at de ikke hadde planer om å belønne tipserne med penger, men at dette hadde vært en vellykket strategi i Sverige og Finland.