Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Treg start for MagCom

MagCom må selge 10.000 mobiler hver måned dersom selskapet skal tjene penger. Etter en knapp uke i butikkyllene er salget foreløpig langt mer beskjedent for den norske mobiltelefonen.

I følge Dagens Næringsliv har MagCom solgt bare 500 mobiltelefoner hittil.

Da den norske mobiltelefonen ble lansert opplyste adm. direktør Lars Øberg at de håpet på å selge mellom 30.000 og 50.000 terminaler dette første året.

For å klare dette målet må selskapet selge 1.400 telefoner i uken. Men så langt har man bare klart å selge en tredel av et slikt mål.

Og salget må opp i hele 10.000 enheter per måned dersom MagCom skal gå i pluss.

– Vi har som mål å nå dette salgstallet i løpet av neste år, sier Øberg til DN.

For dyr?

Det har vært reist tvil om MagCom har vært for høyt priset. Om lag 8.000 kroner må man ut med for å sikre seg et eksemplar av den norske mobiltelefonen. Til sammenligning betaler man for PDA-telefonen til Ericsson (R380) om lag 4.000 – 5.500 kroner.

I tillegg har det vært påpekt at MagCom ikke er klargjort for GPRS, den nye standarden for mobil dataoverføring som sørger for at bruker alltid er oppkoblet mot det mobile Internett.

– Slik vi ser markedet, kommer det ikke GPRS-telefoner i særlige volumer før jul. Det vil ikke komme innholdstjenester før det tidspunktet heller. Derfor vil det ikke være hensiktsmessig å lasere en GPRS-telefon nå, hevder Øberg.

Foreløpig er det riktignok bare Motorola som har en GPRS-telefon på markedet; Timeport 260. Men Ericsson R520 er snart i butikkyllene. Denne modellen har også komme innbygd Bluetooth datakommunikasjon.

MagCom lover en GPRS-telefon mot slutten av året. Så spørs det bare om det er tidsnok i forhold til hva de langt større konkurrentene kan klare å levere.

Stikkord: Mobil