Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Real får topp-artistene

Napster har gjentatte ganger henvendt seg til plateselskapene for å få distribuere musikk på nett, men det blir RealNetworks soms stikker av med kaka…

MusicNet
Bertelsmann kjøpte i fjor den kontroversielle filvekslingstjenesten Napster, men velger å gå sammen med medieleverandøren og programvareutvikleren RealNetworks for å distribuere sitt store spekter av musikkartistere på nett.

Med på prosjektet er også de store mediegiganten AOL Time Warner og verdens tredje største plateselskap EMI Recorded Music.

Musikkplattform

Gjennom en ny plattform ved navn MusicNet skal disse selskapene tilby nedlastbar og streaming musikk ved hjelp av Real teknologi. De tre plateselskapene vil lisensere sin musikk til MusicNet, som så vil få ansvaret for videre online distribusjon.

MusicNet vil tilby sin plattform og innhold til store internettkanaler, som naturligvis inkluderer RealNetworks og America Online. Ifølge RealNetworks vil også Napster vil få muligheten til å ta ut lisens på MusicNet, men kun hvis de «tilfredsstiller lovlige og opphavsrettslige krav».

Blant artistene som vil bli markedsført gjennom MusicNet finner vi Christina Aguilera, Björk, Brandy, The Corrs, Eric Clapton, Dandy Warhols, D’Angelo, Everclear, Ben Harper, Faith Hill, Whitney Houston, Madonna, Matchbox Twenty, Dave Matthews. Brad Paisley, Red Hot Chili Peppers, Carlos Santana, Vitamin C, og Robbie Williams.

Merk at det ikke en samlet platebransje som står bak MusicNet. Gigantselskapene Sony Music og Universal er ikke med på samarbeidet.