Motorola iDen i85s

Annonse


Motorola lanserer Java-telefon

Motorola iDen i85sMotorolas iDen-telefoner i85s og i50sx er i følge selskapet selv de første telefonene på det amerikanske markedet som støtter Java 2 Micro Edition.

Dette gjør telefonen i stand til å kjøre J2ME-applikasjoner (applets), slik som vi i dag for eksempel kan gjøre med Java i nettleseren når vi surfer.

Spill, e-post og nytte

Telefonene er altså utstyrt med ekstra minneplass for å lagre og kjøre J2ME-applikasjoner, som i prinsippet kan være alt fra spill og kalkulatorer til e-postklienter og andre nytteprogrammer.

Vi vil nok raskt se en strøm av J2ME-apllikasjoner tilgjengelig på Internett, som kan lastes ned å kjøres på telefonene, på mange måter som i dag er tilfellet på med PDA-programvare. Men foreløpig er det tomt på Motorolas J2ME-programsider.

Annonse


Først i USA

iDen er i første omgang forbeholdt det nord-amerikanske markedet, men Motorola vil om kort tid lansere sin første Java-telefon også i Norge. Accompli 008 vil være klargjort for J2ME, og skal etter planen ut i norske butikker i løpet av juni/juli.

Sega har som kjent inngått en innholdsavtale med Motorola, og de nye telefonen vil derfor selges med Sega-spill allerede lagt inn. Det første mobilspillet fra Sega, som blant annet følger med i85s, heter Borkov.