Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Billig og bærbart fra Packard Bell

Nå lanserer Packard Bell sine første bærbare maskiner, som har lekker design og lav pris. Men noen lettvektere er ikke de tre nykommerne.

packard bell chroma
Packard Bell ble nylig kjøpt opp av japanske NEC, noe som garantert har fremskyndet selskapets inntog på laptop-markedet.

Tidligere har Packard Bell kun konsentrert seg om stasjonære maskiner for privatmarkedet. Nå mener selskapet at privatmarkedet også er klar for bærbare maskiner.

-Det stemmer at vi nå kommer med tre bærbare, opplyser Rune Johansen, markedssjef i Packard Bell Norden.

Kronmodellen Chroma

I første omgang kommer det tre ulike modeller, alle med NEC-plattform, og den mest oppsiktsvekkende er den såkalte luksusmodellen Chroma.

Chroma er utstyrt med en 15 tommers TFT-skjerm med SXGA-oppløsning, 128 MB arbeidsminne, 20 gigabyte harddisk, grafikkkort med 16 megabyte minne, kombinert CD-RW og DVD-spiller, samt fire innebygde høytalere.

I første omgang kommer modellen med en 800 MHz Intel Pentium III Mobile prosessor, men innen kost tid blir også modellen tilgjengelig med 1 GHz Mobile prosessor.

-Chroma er modellen som er en fullgod erstatning for en stasjonær maskin, sier Johansen, til ITavisen.no.

Han medgir at Chroma kan være litt tung å bære rundt på, men at maskinens ytelse veier opp for dette.

Chroma vil koste cirka 30.000 kroner inklusive moms.

Billigmodell til 12. 000 kroner

For den som er ute etter en litt billigere bærbar mskin har Packard Bell laget modellen Easy One Dc. packard bell easeone

Denne maskinen benytter en AMDs Duron 700 MHz processor. Den enkleste konfigurasjonen kommer med 64 megabyte arbeidsminne, 12 tommer TFT och seks gigabyte harddisk. Prisen ligger på omtrent 12.000 kroner inkludert moms.

Vil du ha dobbelt så mye minne, 13 tommer TFT og DVD-spiller så betaler du i underkant av 17.000 kroner.

E-postvarsler i sovende tilstand

Mellommodellen kalles Easy Note Sc og koster mellom 16 000 og 29 000 kroner. Denne modellen finnes med Celeron eller Pentium III-prosessor og alla modellene er utstyrt med 128 megabyte og grafikkort med 8 megabyte minne. Skjermstørrelse og harddisk varierer. Den dyreste modellen er utstyrt med kombinert CD-RW og DVD-spiller.packard bell easynote

– På Easynote finner man en e-postvarsler i lokket som sjekker posten når maskinen er i sleepingmodus. Den kan innstilles etter fargekoder som forteller hvem du har fått beskjed av, opplyser Johansson.

I vanlig Packard Bell ånd følger det med en mengde programvare foruten operativsystem. De tre nykommerne kommer alle med OS Windows ME.

De tre modellene kommer til norske butikkhyller om tre uker, det vil si mot slutten av april måned.