Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gir bort CD-RW

Sviktende salg av stasjonære datamaskiner har skapt panikk i Dells markedsavdeling i USA; nå gir de bort maskinvare for å holde på kundene.

Den katastrofale nedgangen i salget av PC’er har satt grå hår i hodet på Dell og andre storprodusenter av stasjonære hjemmedatamaskiner. For å overbevise kundene om at de fremdeles trenger slik maskin, tilbyr nå Dell gratis MP3-spillere og CD-RW til sine amerikanske brukere.

Tilbudene kommer etter et av de kraftigste fallene i PC-industrien noensinne, skriver ZDNet. Lav etterspørsel kombinert med stadig flere konkurrerende teknologier har ført til at produsenter og forhandlere av datamaskiner og mikrobrikker har måttet kutte kraftig i prisene.

Snart helt gratis?

Dell i USA går imidlertid enda lenger enn sine konkurrenter.

Amerikanske forbrukere som kjøper utvalgte modeller av Dells Dimension 8100 får Dell Audio Receiver med på kjøpet – en MP3-spiller som vanligvis selges for over 1700 kroner. Andre avtaler går ut på at man i et begrenset tidsrom får gratis oppgradering fra CD-ROM til CD-RW – noe som normalt koster nesten 900 kroner.

Mindre bedriftskunder tilbys dobbelt minne til samme pris som standard, i tillegg til en rabatt på nesten 900 kroner per kjøp.

I Texas har Dell også gitt bort den håndholdte Casio PVS 250, skrivere, skannere og digitalkameraer til kunder som er så elskverdige å kjøpe et av selskapets stasjonære produkter.