Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Motorola Timeport 250

Denne profftelefonen fra Motorola har fått bedre meny og et mer strømlinjeformet design enn sine forgjengere. men fortsatt dreier det seg om en relativt stor telefon.

En annen nyhet ved telefonen er navigeringstasten. Der du tidligere hadde en tast for å komme inn i menyen og en annen for å navigere, har du nå fått en mindre vippetast å bla frem og tilbake med.

Men det som nok gleder mest er at Motorola har innsett at de måtte gjøre noe med menyen. Den har nå blitt noe mer oversiktelig og lettere å navigere, men er fortsatt ikke intuitiv nok.

Displayet er blitt noe større og har fått blått lys, noe som gjør seg godt sammen med telefonens sølvfargede overflate. Sølvfargen gir inntrykk av eksklusivitet, et inntrykk som taper seg når du tar i telefonen. Da merker du raskt at det dreier seg om plast.Telefonen er ellers klar for bruk i det meste av verden, med 1900-bånd på toppen av 900 og 1800. Batterikapasiteten skiller seg ikke nevneverdig fra tidligere modeller.

Telefonen inneholder tre spill, og du kan komponere egne ringetoner.

Vi tar også med at telefonen har innbygget modem med Ir-port, en løsning som gir mulighet for dataoverføring på standard 9,6 Kbit/s. Ikke særlig raskt, men i alle fall driftssikkert.

Telefonen har iTAP tekstinput som gjør skriving av SMS enklere. Den har også WAP, men med den samme Phone.com løsningen vi har omtalt tidligere.

Telefonen kan synkroniseres mot PC på samme måte som ved tidligere modeller. Du kan lagre inntil 300 telefonnumre og ta opp inntil 3 minutter talememo. Jeg vil anbefale at du leser bruksanvisningen nøye. Gjør du det vil du slippe mye ergrelse og få større utbytte av telefonens mange muligheter.

Totalt sett er Timeport 250 først og fremst en telefon for deg som reiser langt, og som av og til har behov for å overføre moderate mengder med data. Synkroniserer du den mot en PC får du dessuten med deg avtalene dine.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Godt design
  Stor telefonbok

  Talememo

  Litt stor
  Vanskelig meny

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 30 min 3 t 0 min 3 t 15 min 8 4 32
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 140 t 96 t 118 t 8 5 40
  Vekt med standardbatteri 98 g 103 g   10 4 40
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 4 32
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 137 cm3 10 3 30
  Tekniske finesser 10 5 50
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 3500 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  ja
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 1 bytes 2 2 4
  WAP Antall bokmerker 1 1 0 0
  WAP Totalinntrykk 4 2 8
  Resultat 440

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

 • Stikkord: Mobil