Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny svensk supertelefon

Om to uker lanseres en svensk mobiltelefon med digitalkamera . Selskapet Spetronic står bak multimedia telefonen, som i tilegg til en rekke finesser også tåler vann og støt.

Spectronic
Svensk mobilindustri er sterkt forbundet med Ericsson som er verdens nest største mobilprodusent. Men i skyggene av giganten har det lille selskapet Spectronic utviklet en mobiltelefon, et selskap som først og fremst er utstyrleverandør til mobil- og telekomindustrien.

Allerede for to år siden viste Spectronic frem en prototype produktet på CeBIT. På årets CeBIT viser selskapet frem det endelige produktet og nå er telefonen klar for butikkhyllene.

Kjempeskjerm

Sidetouch Multimedia Telephone er en GSM-telefon med WAP-funksjonalitet, innebygd nettleser, digitalkamera, e-postklient, faks og kalender.

Spectronic 2
Sidetouch Multimedia Telephone viser både videoklipp og tekst.

Telefonens skjerm har samme antall tegn, og yter like god grafikk som en PC-skjerm. Lithium-batteriet sørger for 6 timers taletid og 100 timer standby. Telefonens strategiske mål er 14,3×5,9×2,5 cm.

En klar ulempe for mange vil være den tunge vekten. Telefonen veier hele 190 gram, men den tåler til gjengjeld både vann og harde støt.

Skjermen er større enn man er vant til og dekker hele forsiden. Når man benytter nettleseren roteres innholdet 90 grader, slik at man kan lese nettsiden i all sin bredde.

Dyr telefon – spesielle behov

Det som i følge MikroDatorn gjør telefonen helt unik, er innmatningssystemet Sidetouch som skal være svært intuitivt. Dette er en ny måte å finne frem meny og skrive informasjon på, som sørger for at man kun trenger å benytte den ene hånden.

Telefonen er varslet å ligge i en høy prisklasse og vil antagelig være en telefon for spesielt interesserte.

Spectronics ble grunnlagt i 1963 og har drevet med forskning, utvikling og produksjon innen radiokommunikasjon og mobiltelefoni. For noen år tilbake hadde de et par NMT-telefoner på massemarkedet, uten at det etterlot seg et stort inntrykk på mobilbrukerne.

Ericsson og Telia er to av selskapene som benytter utstyr fra Spectronics.

Stikkord: Mobil