Annonse


Ericsson kutter 3.300 ansatte

– I dagens usikre økonomiske situasjon, med mange negative signaler, må Ericsson reagere. Vi setter nå i verk de nødvendige tiltak. Vi må fokusere mer på effektivitet, og være dedikerte i å bli mer konkurransedyktige en noen gang tidligere, sier konsernsjef Kurt Hellström i en melding fra Ericsson.

Kutt og stillingsstopp

I første omgang rammes ingen i Norge. Men det vil bli innført en stillingsstopp i hele det svenske telekomkonsernet. I tillegg skal antall konsulenter kuttes ned til over halvparten av dagens antall.

1.500 ansatte på Ericsson-fabrikken i Kumla må finne seg noe nytt å gjøre. 600 blir overtallige på fabrikken i Linköping. Mobilproduksjonen i Storbritannia (Charlton og Scunthorpe) skal avvikels, og Ericsson håper her å finne nye eier fra 3. kvartal i år.