Annonse


Vil bremse digitalisering av TV

Myndighetenes mål om å slukke alle analoge signaler innen utgangen av 2010 er fullstendig urealistisk, mener lederen for britiske Consumer’s Association.

Under en konferanse om digitalfjernsyn torsdag oppfordret Sheila McKechnie britiske myndigheter til stoppe det hun mener er en “tvangsmarsj mot slukking av analoge signaler”, melder BBCNews.

Orker ikke alle kanalene

McKechnie er ikke snauere enn at hun har produsert krystallklare undersøkelser som viser at mange briter unngår digital-TV av nettopp samme grunn som får mange til å velge denne teknologien: Det blir simpelthen for mange ekstra kanaler.

Forbrukersammenslutningen har funnet ut at 32 prosent av alle analoge briter og 50 prosent pensjonister sier de aldri vil gå til anskaffelse av digital-TV.

Annonse


Hele 48 prosent av de spurte avslørte at de ikke akter å bestille betal-TV, men kun akter å se fri allmennkringkasting.

Ønsker digital selvråderett

Nå er imidlertid situasjonen den at hele 26 prosent av befolkningen i Storbritannia allerede er digitale. Tre fjerdedeler av disse har bestilt ekstra tjenester og kanaler, spesielt innen sport og film.

Undersøkelsene til McKechnie og kompani viser ikke minst at svært mange briter ikke vet om de må betale for å motta de fire ordinære, bakkesendte kanalene etter at de analoge signalene har sagt takk for seg.

– Myndighetene må tenke gjennom sin plan for det digitale Storbritannia på nytt. Det vi trenger er en plan som gir forbrukerne en myk overgang til digital-TV, der de selv kan bestemme når de ønsker den nye teknologien, sier talsmann for organisasjonen, Adam Scorer.