MAO-logo

Annonse


Norsk svar på Amazon

MAO-logoMao.no er De Norske Bokklubbbenes nye storsatsing på nettet. Nettstedet ble åpnet med brask, bram, folkemusikk og Ari Behn i dag. I en tid da amerikanske Amazon sparker ansatte i hytt og vær og tyske Bertelsmann, norske Schibsted, danske Egmont og svenske Bonnier nedjusterer forventningene til fremtiden, satser Bokklubbene modig på en flunkende ny nettbokklubb.

Interessant tidspunkt

Mao.no, eller med andre ord – Medandreord.no – er imidlertid ikke redde for konkurransen fra de store, tunge mediekonsernene. Faktisk er de ikke så rent lite tunge selv heller, med 40 år på bokbaken siden den spede starten i en garasje på Frogner.

– Det er et interessant tidspunkt for lanseringen av en nettbokhandel, medgir Maos direktør Ivar Tronsmo.

– Men vi kan mye om det dottcom-selskapene ikke kan. Internett har ingen magiske egenskaper. Internett-økonomene vet mindre om økonomi enn Donald Duck, som forsøkte å selge saft under kostpris. Han solgte eventyrlig godt, men gikk selvsagt konkurs.

Annonse


Få 20 kroner for anmeldelsen

For å unngå den fellen Donald og andre har havnet i satser Tronsmo og DNB en nettside med det de hevder er verdens beste søkesystem for bøker og et unikt register med opplysninger, emneoversikter, innholdsfortegnelser og bokomtaler.

Det mest spesielle ved Mao.no er muligens Bokklubbenes tilbud om 20 kroner til alle som anmelder en bok. Dette har ført til et ras av anmeldelser og satt en støkk i Tronsmo, som også ønsker å selge bøker.

Vil krølle papirtigrene

Navnet Mao er langt fra tilfeldig, forteller Ivar Tronsmo. Det er kort, det er konsist, det er litterært, det er flertydig – og sist men ikke minst leder det tankene hen på Formann Mao og hans betegnelse av de reaksjonære som “papirtigre”: De glefser fælt, men det er også alt.

De Norske Bokklubbene tilbyr dessuten Antoine de Saint-Exepérys bok “Den lille prinsen” til de 60.000 første som fatter interesse for Mao.no. Likevel bedyret Tronsmo at det var fullstendig tilfeldig at det var nettopp kultforfatter og prinsessebedårer Ari Behn som leste en av sine noveller ved åpningen av Mao.

– Den lille prinsen var den første boken jeg leste, forklarte Ari Behn.