Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Explorer 6.0 klar for nedlasting

Internet Explorer 6.0 skal gjøre det enklere å arbeide med digitale bilder, video og musikk. Nå kan du laste ned beta-versjonen og dømme selv.

IE6 logo
For noen måneder siden ble det kjent at Microsoft vervet beta-testere til sin nye IE 6.0. Nå er beta-versjonen lagt ut til allmenn nedlasting og utprøving, og ITavisen har gjennomført en rask prøvekjøring på morgenkvisten.

Få nye funksjoner

De som forventer å se en revolusjonerende ny nettleser fra Microsoft, vil bli skuffet. På de fleste måter ser IE 6.0 ut som versjon 5.5, med de samme funksjonene som sin forgjenger. Noe er imidlertid nytt, som integrert beskjed-på-rappen (instant messaging) og egen integrert mediaspiller.

Den mest slående nyheten ved IE 6.0 er imidlertid den fullstendig sømløse overgangen mot de øvrige deler av datamaskinen. I «Personal Bar» kan brukeren få tilgang til alle deler av maskinen. «Personal Bar» er dessuten fullt integrert med Outlooks adressebok, i tillegg til å inneholde mediespilleren og en avansert søkefunksjon.

Forskjellen er ikke så stor – på overflaten. Men Internet Explorer 6.0 inneholder en del smarte, nye funksjoner.

Hebraisk, kinesisk og arabisk

Det mange hadde forventet, men som vi ikke får øye på, er det nye, fargeglade, tredimensjonale designet som visstnok skulle gjøre det mulig å skille IE 6.0 fra tidligere versjoner.

Foreløpig kan IE 6.0 lastes ned i engelsk, tysk, koreansk, kinesisk, japansk, hebraisk og arabisk versjon. Du finner den her.