Bil-DVD

Annonse


DVD på dashbordet

Bil-DVDJapan ligger som vanlig langt fremme på teknologi, og i det siste har stadig flere produsenter av GPS-navigeringssystem oppgradert systemene sine med innebygde DVD-spillere. Dette gjelder blant annet Kenwood, Philips og Pioneer, skriver CNet.

DVD-kart

Først og fremst gir jo de enorme lagringsmulighetene til DVD-plater store muligheter for nøyaktige og grafisk imponerende karttjenester, med tredimensjonale kart av Japan og datagenererte biler.

Denne DVD/GPS-navigasjonsesnheten fra Kenwood kombinerer store kartverk med satellittnavigasjon.

Kombiner dette med stemmegjenkjenning og trykkfølsomme skjermer, som nå er standard i de fleste modellene, så er futuristiske fremtidsvisjoner (noe japanske animé og manga-filmer er fulle av) et faktum.

Snakk med bilen

Japanske sjåfører kan nå snakke med bilene sine, og for eksempel be om forslag til restauranter eller nærmeste bensinstasjon. Men minst like attraktivt er nok muligheten til å slå i hjel timeslange trafikkorker i Tokyo med en kjapp Gladiator.

Annonse


Mens bileierne er ekstatiske over de nye kupé-systemene, er Japans mange syklister naturligvis vettskremte.

Her til lands er det jo slett ikke lov å se film mens man kjører bil, og godt er vel det….