Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dataspill vrir kvinnebildet

En undersøkelse av de mest populære dataspillene konkluderer med at innholdet, språket og oppførselen til figurene er skadelige for jenter.

Organisasjonen Children Now, som står bak undersøkelsen, er ikke særlig begeistret for det kvinnebildet som tegnes i mange populære dataspill, skriver PC Format.- Det er kort sagt et veldig forstyrret bilde av kvinnen, sier Lois Salisbury, som leder den amerikanske organisasjonen.

Unormale kvinner

Undersøkelsen tok for seg ti spill for hver av de mest populære konsollene. Etter å ha spilt seg gjennom et utall spill, fant panelet ut at spillene gir et svært stereotypt bilde av kvinnen og at de viser altfor mye kropp – deriblant dype, eksponerte kløfter og nakne lår.

– I tillegg hadde 38 prosent av de kvinnelige spillfigurene unormalt store bryster og 46 prosent unormalt smale midjer, konkluderer en indignert organisasjon.

Stikkord: spilltester