Hopp til navigasjon Hopp til innhold

a-ha rocka på nettet

13.000 fans storkoste seg med a-ha på scenen i Oslo lørdag kveld. De som ikke kunne komme fikk muligheten til å følge den store konserten live på Internett.

a-ha
Den nye konsertarenaen Valhall var fullpakket Lørdag 24. mars, da A-HA holdt den første av sine to konserter denne helgen, sammen med Briskeby.

Våre folkehelter leverte både gamle slagere og nye låter med stor sikkerhet, og beviste at de fremdeles har draget både på musikken og fansen. På scenen fikk de også god hjelp av Anneli Drecker, som sang flere duetter med Morten Harket.

Ny wecbcast-suksess?

MSN, i samarbeid med Accenture og Mercedes, overførte konserten live på Internett til 18 forskjellige land. Teknisk hadde man et par problemer i begynnelsen med overgangen fra statiske websider til live, men det ble raskt rettet opp.

– Det hele gikk heldigvis veldig bra. Du vet jo aldri helt om det kommer til å fungere som det skal før du faktisk går på lufta, men vi hadde relativt god kontroll. De små problemene som dukket opp ble fikset fortløpende, sier Torstein Harilstad i MSN.

Hvor mange som fulgte a-ha på nettet, er det for tidlig å si noe om. Besøkstallene er nemlig enda ikke ferdig utregnet, men det er tvilsomt om de topper Madonnas rekord på totalt 10 millioner påloggete tilskuere under henens nettkonsert i fjor høst.

– Napster vanskelig

Og hva synes de norske superstjernen om siste tids utvikling på Internett? En webcast i egen regi er naturligvis en grei sak, men lar A-HA seg bekymre over at musikken deres utveksles fritt som MP3-filer i tusentalls gjennom Napster og andre kanaler?

– Det er vanskelig å vite helt hvordan man skal forholde seg til Internett og MP3. Som artist vil man gjerne spre musikken sin til flest mulige mennesker, men samtidig skal man jo også tjene penger. Men vi ser på Internett som et spennende medium, fullt av muligheter, sier en fornøyd Magne Furhuolmen etter konserten.

Se konserten selv

Nett-overføringen ble humoristisk krydret med Ian Wright som programleder. Wright er bedre kjent som verten i Lonely Planet-programmene, men fikk denne helgen boltre seg med å intervjue konsertdeltakere og rockestjerner.

Søndagens konsert blir ikke overført live, men isteden vil en redigert utgave av lørdagens opptak legges ut, på www.aha.mercedes-benz.no.