Hopp til navigasjon Hopp til innhold

WIBU Systems ber om juling

Sikkerhetsselskapet WIBU lager små krypteringsnøkler til USB-porten. Uten nøkkelen vil ingen kunne stjele informasjon fra maskinen, mener selskapet.

WIBU sikkerhetsnøkkel
Så selvsikre er selskapet at de utlover en dusør på 10.000 mark til den første som knekker koden. Den lille nøkkelen som inneholder krypteringsalgorytmen skal beskytte programvare og dokumenter uavhengig av plattform.

Taper milliarder

Kopieringsbeskyttelse er ett av de hete temaene under årets CeBIT. Programvarehusene taper årlig milliarder av kroner på ulovlig kopiering.

Med WIBU-KEY er det mulig å registrere ikke bare hvem som bruker programvaren, men også hvor mye programvaren brukes. Dermed skal det være mulig å fakturere for den faktiske bruken av programvaren, hevder WIBU.

Dusør

Nå provoserer WIBU hackerne med et løfte om å utbetale 10.000 tyske mark (drøyt 41.000 kroner) til den som kan knabbe et spesielt program fra selskapets server.-Vi vil vise at det er mulig å beskytte data på en enkel og grei måte, sier Oliver Winzenried i WIBU til ITavisen.no. Han er imidlertid ikke særlig bekymret for at han skal bli nødt til å lete frem sjekkheftet.

Detaljer om hacker-konkurransen finner du på WIBUs nettsted.