Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: eJay Studio

eJay Studio viser seg å være en overraskende kapabel audio/MIDI-sequencer, med en lav prislapp som vil appellere til selv den mest famlende nybegynner.

TIL MUSIKKSKOLEN

eJay Studio har lite til felles med de øvrige produktene i eJay-serien, men låner til gjengjeld kraftig fra den populære sequenceren Cubasis VST, lillebroren til proff-favoritten Cubase – men til en mye lavere pris.

Kraftig og enkelt

eJay Studio er som sag en kombinert audio- og MIDI-sequencer, og kan i utgangspunktet sitte i sentrum av hele ditt digitale musikkstudio. Du har 24 audio-spor med lyd til din rådighet, og 64 MIDI-spor, noe som burde holde for nybegynneren såvel som de litt mer viderekomne.

Programmet er lett å bruke, og inneholder de fleste grunnleggende MIDI- og lydredigeringsfunksjoner. Noen effekter er også inkludert i pakken, men heldigvis har man også muligheten til å benytte hva man skulle ønske av DirectX og VST plug-in effekter. Det som derimot mangler er håndtering av VST-instrumenter – som ville gjort denne pakken fullkommen.

Valgets kvaler…

Hadde det ikke vært for at vi samtidig har snust litt på Magix Studio Generation 6, ville vi ikke nølt med å anbefale eJay Studio på det varmeste som det beste kjøpet når det gjelder audio/MIDI-sequencere. Magix Studio er nemlig en kraftigere programpakke, med enda flere mulighet – ikke minst fri tilgang på VST-instrumenter.

Men på den annen side har eJay Studio et mer lettforståelig grensesnitt, samtidig som det ser betraktelig lekrere ut…

Annonse
Stikkord: generell test, testprodukt