Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenors ADSL-salg ulovlig?

Bør Telenor få lov til å selge ADSL sammen med ISDN/analogtelefon? Post- og Teletilsynet vurderer lovligheten av bundling i en ny utredning.

PT-Telenor
Innen telekombransjen er samsalg eller bundling av tjenester relativt vanlig og Telenor er kjent for å være en av verstingene.

Dersom du er ADSL-kunde hos Telenor, krever selskapet at du også har ett ISDN eller PSTN (vanlig analogt telefonabonnement) hos dem. Dette kalles å bundle en tjeneste, noe ikke alle kundene er like begeistret for.

Kunder som har kombinasjonen ADSL-PSTN, må faktisk betale en ekstraavgift på sitt telefonabonnement.

Kundene klager på ADSL-krav

Post- og Teletilsynet har mottatt mange klager nettopp på Telenors ADSL-krav.

– Det stemmer at vi har en utredning på gang. Vi ser på en rekke klager som har kommet til oss og vurderer om disse er i strid med telelovgivningen. Men det er ikke bare Telenors ADSL som omfattes av dette men alle typer bundling som faller inn under telelovgivningen, forteller seniorrådgiver Randi Hovde i Post- og Teletilsynet, til ITavisen.no.

En av de vanligste typer samsalg er ved kjøp av mobiltelefon. Du tilbys en billigere telefon, dersom du går med på en bindingstid til teletilbyderen.

Bindingstiden er ofte lenger enn telefonens lovetid, men man har likevel ingen mulighet til å si opp abonnementet eller endre det underveis.

Utfallet er ikke gitt

– Vi har også fått mange henvendelser på Telenors bundling av SmartPhone med ISDN.

– Nå arbeider vi med å finne ut av de ulike hjemlene og har en intern diskusjon om emnet, sier Hovde.

Utfallet er på ingen måter gitt, og Hovde kan heller ikke si noe om når utredningen eventuelt er ferdig.

Stikkord: internett