Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Superrask kjempeharddisk

CeBIT: Western Digital hevder å ha laget en harddisk verden aldri tidligere har sett maken til. Spesifikasjonene er kort sagt «kjempestor og hyperrask».

Super-harddisk
Mens mobiltelefonene blir mindre og mindre, blir harddiskenes kapasitet bare større og større. I tillegg til at de blir stadig raskere. Nå hevder firmaet Western Digital å kunne presentere en harddisk med en hittil uhørt ytelse.

7200 ganger

Disken består av tre komponenter med en lagringskapasitet på tilsammen 80 GB. Disken snurrer 7200 ganger i minuttet og møter med disse spesifikasjoene de stadig høyere kravene som stilles til diskytelse.80 GB-disken er del av Western Digitals såkalte Caviar-serie, som i tillegg leveres i størrelsesorden 20 og 60 GB.

Sparer tid

– Harddisker med en hastighet på 7200 rpm gir øker datamaskinens effektivitet med 33 prosent sammenlignet med standard harddisker. Dette kan spare bedrifter for dyrebare timer med venting på at programmer skal starte, sier talsmenn for Western Digital.

Western Digitals rasktsnurrende kjempestolthet er i handelen fra april.