Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Staten sperrer Big Brother

Statsråder og statsansatte med trang til å kikke på fremmede gutter og piker i dusjen må nå finne andre nettsteder enn Big Brother.

Big Brother kamera
Nå er det slutt. Fra klokken åtte fredag morgen er det ikke lenger mulig for de statlig ansatte å bruke arbeidsgiverens maskiner og nettkapasitet for å bli med på Big Brother-deltakernes mest intime kroppsvask.

Statsministeren rammes

Det er Statens Forvaltningstjeneste som har stengt forbindelsen, i samråd med Arbeids- og administrasjonsdepartementet, melder Aftenposten. Stengningen skjer etter lang tids kapasitetsproblemer, grunnet de statsansattes ivrige klikking og kikking inn i de innerste gemakker av Big Brother-huset.

Som i Danmark

Dermed har det norske forvaltningsapparatet havnet i den samme småpinlige situasjon som sine danske kolleger. I Danmark måtte man etter kort tid stanse tilgangen til dusjen og de andre rommene i det sagnomsuste huset, etter at politikerne knapt nok forlot kontorene for å få med seg siste nytt innen sjampo- og såpebruk, kortspill, intoleranse og trangsynt krangling.

20 etater

Foreløpig berøres Statsministerens kontor, departementene, Fylkesmennene med tilhørende organisasjoner og omtrent 20 øvrige statlige etater. Stengningen vil bli opprettholdt så lenge programmet er på lufta.Avdelingsdirektør Petter Møller i Statens Forvaltningstjeneste presiserer overfor Aftenposten at de ikke ønsker å opptre som moralpoliti. – Men det er så forferdelig mye som går på data i våre dager, og poenget må være å sørge for å at folk får gjort jobben sin på skikkelig måte.