Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tøffe nyheter fra Siemens

CeBIT/Hannover: Kommunikasjon, informasjon og underholdning. Dette er stikkordene for Siemens satsing de nærmeste årene.

Siemens Wristphone
Pressen flokket seg om podiet da Siemens i dag lanserte sine kommende telefoner. CeBIT er Siemens hjemmebane, og mange journalister måtte nøye seg med å stå på gangen.

Det mange spurte seg var om vi endelig ville få se en UMTS-telefon. Det fikk vi ikke. Først høsten 2002 vil Siemens ha et slikt produkt for markedet.

I stedet vdreier alt seg nå om produkter inne tre retninger. Kommunikasjon, Informasjon og underholdning. Særlig på det siste området satser Siemens sterkt.

Mobiltelefonen SL45 med MP3 var bare begynnelsen. Siemens lanserer til sammen 5 nye telefoner under CeBIT. Her er en liten oversikt over telefonene, og hva de inneholder:

Siemens A40
WAP-telefonen A40 er trendy men en ganske enkel

Telefon med fotoramme

A40 er en trendy telefon med klare farger. Den har innbygget modem og WAP, men er ellers en enkel telefon. »Nyheten» ved denne telefonen ligger ikke i innmaten, men på utsiden. Telefonen får nemlig et avtagbart felt rundt skjermen. Dette feltet er gjennomsiktig, slik at eieren kan legge inn sitt eget bilde eller mønster.

Siemens S35 Polar Silver
S35 i sølv

S35i i sølv

En annen nyhet er sølvutgaven av S35i. Vi har tidligere ergret oss over at en så god telefon skulle være så kjedelig i utseendet. Det er den definitivt ikke lenger. Med samme farge og belysning som SL45 er s35 rett og slett nydelig.

Siemens første GPRS-telefon S45 skal ha andre egenskaper enn mobiltelefonene vi har sett til nå. Siemens har også gitt telefonen WAP 1.2, noe som sammen med GPRS åpner for en rekke nye muligheter. S45 har mulighet for nedlasting av ringetoner, logoer og hva det måtte være. Dessuten kan den brukes sammen med en ekstern MP3 addon. Telefonen skal være på markedet 1. uke i juli.

Siemens S45

SX45

Alt i ett PDA med GPRS, SMS, e-post. Minner om Cassiopeia M500, men er noe rundere i formene. SX45 har plass til minnekort, men vi vet foreløpig lite om hvor mye minne den vil ha som standard. Denne modellen skal være klar i slutten av juli.

Klokketelefonen

Siemens mest oppsiktsvekkende nyhet er desverre ikke kommet lenger enn til en prototype. Denne kalles WristPhone og er en trebånds stemmestyrt telefon. Hele herligheten veier 35 gram. Den vil også ha applikasjoner som gjør det mulig å styre dørlåser. Siemens sier de har fått så gode tilbakemeldinger på sin prototyp at de vil sette den i produksjon.

Siemens viser ellers en ny »spillehjelm», nye trådløse telefoner og skjermtelefoner under årets CeBIT. Disse vil du kunne lese mer om på ITavisen.no etter hvert.

Stikkord: Mobil