Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia med Bluetooth og GPRS

Nokias 6310 inneholder det meste et trådløst hjerte kan begjære: Med Bluetooth, GPRS og WAP 1.2.1 skulle det meste være mulig.

Nokia 6310
Som om det ikke var nok at du kan være alltid-på-nett, muliggjør Nokias nye 6310 absolutt trådløs forbindelse via Bluetooth til bærbare PC’er, hodesett, PDA’er og lignende. Dermed er det bare å putte telefonen i bagen og glemme hele dingsen mens du surfer ivei på en eller annen håndholdt sak.

Rett på nett

Men det er ingen grunn til å fortvile dersom du mangler eksterne surfesaker – med støtte for WAP1.2.1 ligger nettet bare noen tastetrykk unna. WAP 1.2.1 muliggjør blant annet push-tjenester som kontinuerlig markeds- og nyhetsoppdateringer, i tillegg til lagring av cookies omtrent som på en stasjonær PC.

WTAI (Wireless Telephony Application Interface) gjør det dessuten mulig å ha telefonsamtaler gående mens du wapper. Du kan også oppdatere adressebøker og kontaklister direkte fra WAP-sider til telefonens minne, takket være SyncML-funksjonen.

Med HSCSD er det heller ingen krise om GPRS-nettet ramler sammen – høyhastighets GSM gjør det mulig å motta 43,2 Kbit/s.

Nokia har dessuten en opptaksfunksjon og stemmeaktivert oppringning og navigering.

Stikkord: Mobil