Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mangelfull Mac OS X

Mye tyder på at Macs nye operativsystem OS X har store mangler i forhold til det som er sagt om produktet i markedsføringen.

I følge CNets kilder i Apple mangler Mac OS X viktige funksjoner som støtte for CD-RW, DVD og DVD-R. Kilder i Apple har tidligere avslørt at OS X ikke vil støtte DVD, men at det ikke har mulighet til å ta opp CD-RW er nytt og svært overraskende for de fleste.

Ikke brennbar

Mac OS X skal etter planen komme i handelen i løpet av lørdag, men altså uten funksjoner som stadig flere databrukere har behov for. Disse skal visstnok inkorporeres i senere versjoner av programvaren.

Selv om en versjon av musikk-programvaren iTunes følger med på lasset, vil det altså ikke være mulig å brenne musikk ved hjelp av denne, sier CNets kilder, som hevder å ha prøvekjørt det nye operativsystemet.

Gratis OS 9.1 følger med

Flere personer som testet det nye systemet var meget overrasket over å oppdage såpass graverende mangler i det første helt nye operativsystemet Apple har laget siden 1984. Lanseringen er blitt utsatt en rekke ganger nettopp på grunn av et ønske i Apple om å få med flest mulig funksjoner.

Dersom man likevel velger å gå til innkjøp av OS X, følger det med en gratis versjon av Mac OS 9.1, som kommer på en separat CD. OS 9.1 gjør det mulig å kjøre eldre applikasjoner, blant annet for CD-brenning.

Man trenger ikke starte maskinen på ny for å kjøre det gamle operativsystemet. Det kjører trøstig som applikasjon i det nye.