Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intranett og e-post på mobil

CeBIT: Ryktene om WAPs død er sterkt overdrevne. Det mener i hvert fall finske Sonera, som nå lanserer sin ZED-tjeneste for bedriftsmarkedet.

ZED, som er Soneras svar på Telenors Djuice, har allerede ute en god del tjenester for privatmarkedet. Skreddersydd informasjon med nyheter, vær, rutetider, ringetoner og logoer har vært tilgjengelig for kundene i Finland og andre land i Europa en god stund.

Integrert

Nå satser selskapet mer målrettet mot bedriftsmarkedet. På årets CeBIT lanserer de en skreddersydd tjeneste som lar enhver bedrift, uavhengig av hvilken mobiloperatør de bruker, integrere sitt e-postsystem og intranett med de ansattes WAP-telefoner.

Enkel e-post

I prinsippet kan enhver POP-konto settes opp for enkel sjekk av e-post. Internet e-postløsninger med Lotus Notes og andre dokumentflytsystemer lar seg også integrere, så lenge de kan gjøres Web-basert og dermed enkelt skrives om til WML.

Felles avtalebok for bedrifter er et annet eksempel på hva som kan settes opp i ZEDs grensesnitt for WAP.

Flere løsninger

Verken ZED eller Sonera er direkte representert i Norge. Sonera jobber tett med norske Enitel med utbygging av UMTS-nett. Flere selskaper tilbyr allerede WAP-løsninger for bedrifter i Norge., blant dem IBM-selskapet Concrea.

Fra folk til bedrift

Det spesielle med ZED er at dette i utgangspunktet er en løsning for privatmarkedet som nå presenteres på bedriftsmarkedet. Vanligvis er det motsatt: Først kommer løsningen for bedrifter, og deretter risler resultatet ned til vanlige folk.

Stikkord: Mobil