Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Full støtte til nytt mobilspråk

CeBIT: Både Nokia, Motorola, Ericsson og Siemens vil støtte den nye XHTML-standarden for mobilt Internett.

I tillegg satser Accenture, Adobe, AOL, CNN, Macromedia, Sabre og Sun Microsystems på samme standard i sin applikasjonsutvikling for sømløs overgang mellom WAP og web.

Dette kommer fram i en pressemelding Nokia distribuerte under CeBIT-messen i Hannover i dag.

Felles språk

XHTML (Extensible Hyper Text Markup Language) er en videreføring av HTML, språket som brukes til å lage websider. Med XHTML vil det kunne utvikles helt nye tjeenster for dagens WAP-standard. I tillegg er språket forberedt for de mulighetene som åpner seg med GPRS og UMTS.

Slipper dobbel jobb

Men den virkelig store fordelen ligger i at språket vil bli felles for webapplikasjoner og applikasjoner rettet mot mobilt Internett. Utviklere og designere behøver dermed ikke gjøre dobbeltarbeid når de skal jobbe med nettsteder.

Operatørene er med

I tillegg til de store produsentene av mobiltelefoner og de største innen infrastruktur, maskinvare og programvare for Internett, har også Europas største mobiloperatører meldt seg på.

Her hjemme er bade Netcom og Telenor med i gruppa, sammen med blant andre Vodafone, Sonera og Orange..

Entusiastisk Ericsson

Vennlig nok lar Nokia sine ærede konkurrenter komme til orde i pressemeldingen.

Direktør for strategisk markedsutvikling i Ericsson, Philip van Houtte, sier det slik:- XHTML er en teknologi som vil føre mobilt Internett og vanlig web sammen og åpne et stort tilbud av innhold og applikasjoner for forbrukerne.