Microsoft-ansatte 1977

Annonse


Falske rykter om Microsoft

Microsoft-ansatte 1977Bare timer etter at den tyske regjeringen ble gjort oppmerksom på artikkelen, gikk de ut med en erklæring som benektet der Spiegels journalistiske scoop.

Det viser seg at det Tysklands væpnede styrker faktisk skrev under en ny avtale med Microsoft for seks måneder siden, og at de har planer om å bruker deres produkter i fremtiden.

Mange konspirasjonsteorier om Microsoft

Også tidligere har det versert rykter om en åpen bakdør i Microsofts programvare, som den amerikanske sikkerhetstjenesten skal ha tilgang til. Det har også eksistert konspirasjonsteorier om at Microsoft forsøker å ta kontroll over alle datamaskinene i verden.

-Det finnes ingen åpen bakdør i Microsofts produkter, understreker programvaregiganten i en pressemelding.

Annonse


Vi tok feil

Der verserer til enhver tid rykter om Microsoft, men svært mange, inkludert ITavisen.no, tok påstanden om tyskernes utestenging for god fisk, fordi Der Spiegel vanligvis er pålitelig.

Der Spiegel er et anerkjent tysk magasin som tar opp aktuelle samfunnspolitiske problemstillinger, men det er ikke første gang de trykker sensasjoner som viser seg å være falske .

Magasinet trykket blant annet Hitlers berømte dagbøker, som vise seg å være skrevet av en svindler som ville lure verden.

Trass i at de siste ryktene om Microsoft nå er falsifisert, er det til enhver tid mange som mener at selskapet har noe å skjule. Tilhengere av åpen kildekode, mener at man med lukket kildekode aldri kan vite hva som egentlig skjuler seg i koden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse