Annonse


Smartofoner blir smartere

Mobiltelefoner er sjelden levert med nødvendig programvare til å gjennomføre avanserte oppgaver, som interaktive multiplayer-spill. Dermed må brukerne laste ned applikasjoner for å kjøre denne typen tjenester.

Selv om selve programvaren er gratis, kan det blir snakk om mange og dyre tellerskritt når man skal laste ned de nødvendige kilobitene.

Rask og plassbesparende

Firmaet UIEvolution hevder de har funnet en måte å streame programvare til håndholdte smartphones, eller avanserte mobiltelefoner – eventuelt “smartofoner” på godt norsk.

Dette tar bare få sekunder, i tillegg til at det frigjør verdifull minneplass i telefonen ettersom det ikke trenger plass på en harddisk.

Annonse


Dermed får smartofonen din større hjernekapasitet og blir enda smartere.

Tøff konkurranse

Programvaren, som ble lansert i går, er tilpasset Qualcomms BREW – Binary Runtime Environment for Wireless. BREW er Qualcomms fremstøt på markedet for trådløse operativsystemer, der de konkurrerer med Sun Microsystems, Nokia, Microsoft, Intel og Motorola.

Talsmenn for Qualcomm sier tjenesteleverandører på denne måten enkelt kan tilby spill gratis, for deretter å ta betalt for høyere og mer spennende nivåer, hint eller spesielle turneringer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse