MS.NET

Annonse


Microsoft har oppdaget tekstmeldinger

MS.NET USA er kjent for å ligge et godt stykke bak Europa, og særlig Skandinavia, når det gjelder mobile tjenester. Det er derfor kanskje ikke så overraskende at Microsoft vil være først ute med å tilby slike tjenster i hjemlandet.

Tunge partnere

Han hadde for anledningen fått med seg tunge partnere som American Express, eBay.com og Expedia.com. Expedia viste for eksempel en løsning der flypassasjerer automatisk får beskjed via mobiltelefonen når akkurat deres fly er forsinket.

Den samme løsningen kunne også ekspedere meldinger til familie som venter på flyplassen du skulle ha landet på for en time siden, og til far som holder på med middagen hjemme.

Kommer til høsten

Det ble også vist løsninger der kunder får beskjed om at en vare i bestilling har kommet til lager eller at et bud på en nettauksjon har blitt godtatt.

Annonse


Varslingstjenestene vil i følge Microsoft og deres partnere være på plass allerede til høsten, parallelt med Microsofts nye operativsystem XP.

.NET

I fjor høst lettet Microsoft litt på sløret og fortalte pressen at de for framtida vil satse på nettbasert programvare framfor CD-plater pent innpakket i papp og cellofan. Prosjektet har fått navnet .NET.Slik håper de å spare kostnader, både til produksjon, distribusjon og forhandleravanse.

I natt ble planen mer konkret. Foran et eksklusivt utvalg av utviklere og nettoperatører avslørte Microsoft-sjefen planene i detalj. Første nyhet ut er automatiske varslingstjenester.

Personlig info

I første omgang blir det snakk om web-applikasjoner for privatpersoner, der data som adresselister, kalenderinformasjon, kreditt- og bankopplysninger ligger på et beskyttet område – tilgjengelig fra hvilken som helst datamaskin hvor som helst i verden.

Gates ga uttrykk for at tjenester som nå for en stor del er gratis – som HotMail og SyncIt – på sikt vil være nødt til å ta betalt for sine tjenester.

Han har i det hele tatt klokkertro på det de fleste i dagens IT-krise synes å ha mistet troen på: mikrobetaling på nettet.

XML-drøm

Hailstorm baserer seg på XML, neste generasjons webprogrammeringsspråk.

– Drømmene om interoperabiltitet vil bli oppfylt med XML-revolusjonen, forkynte milliardæren fra Redmond fra talerstolen.

De mer avanserte programvare til leie-tjenestene vil først komme i løpet av 2002.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse