Annonse


PS2-pirater spiller dårlig fotball

Codemasters nye kopibeskyttelse av dataspill sørger bokstavelig talt for at piratene taper kampen mot spillutviklerne. Det unike anti-piratprogrammet fører til at PlayStation-spill gradvis blir dårligere ettersom de spilles fra en ulovlig kopiert CD.

Dommer’n blir en ku

Ettersom det i praksis er umulig å lage en kopibeskyttelse som helt og fullt forhindrer ulovlig kopiering av CD-plater, enten det dreier seg om spill, DVD eller musikk, har Codemasters gått nye veier for å skremme pirater bort fra denne type virksomhet.

PlayStations nye fotballspill LMA Manager 2001 inneholder simpelthen en kode som kan idenfisere spill som kjøres fra piratkopierte CD-er. Den krypterte koden aktiverer en rekke forandringer i spillet.

Takket være den selv-modifiserende programvaren er piratkopien ved første øyekast nøyaktig lik originalen. Men ettersom spillet skrider frem blir spillerens fotballag bare dårligere og dårligere.

Annonse


.Vil heller kjøpe spillet

– Kopiering av PlayStation-spill er blitt et enormt problem. Vanlige kopibeskyttelser som skal forhindre selve kopieringen har vist seg å være en lett match for kodeknekkere – derfor må vi forsøke noe nytt, sier Simon Prytherch, produsent for LMA Manager 2001.

– Selv om en pirat knekker dette systemet og lager ulovlige kopier, vil de færreste stole på at spillet fungerer som det skal og heller kjøpe originalversjonen, tror produsenten.

Annonse