Annonse


PS2-pirater spiller dårlig fotball

Codemasters nye kopibeskyttelse av dataspill sørger bokstavelig talt for at piratene taper kampen mot spillutviklerne. Det unike anti-piratprogrammet fører til at PlayStation-spill gradvis blir dårligere ettersom de spilles fra en ulovlig kopiert CD.

Dommer’n blir en ku

Ettersom det i praksis er umulig å lage en kopibeskyttelse som helt og fullt forhindrer ulovlig kopiering av CD-plater, enten det dreier seg om spill, DVD eller musikk, har Codemasters gått nye veier for å skremme pirater bort fra denne type virksomhet.

PlayStations nye fotballspill LMA Manager 2001 inneholder simpelthen en kode som kan idenfisere spill som kjøres fra piratkopierte CD-er. Den krypterte koden aktiverer en rekke forandringer i spillet.

Takket være den selv-modifiserende programvaren er piratkopien ved første øyekast nøyaktig lik originalen. Men ettersom spillet skrider frem blir spillerens fotballag bare dårligere og dårligere.

Annonse


.Vil heller kjøpe spillet

– Kopiering av PlayStation-spill er blitt et enormt problem. Vanlige kopibeskyttelser som skal forhindre selve kopieringen har vist seg å være en lett match for kodeknekkere – derfor må vi forsøke noe nytt, sier Simon Prytherch, produsent for LMA Manager 2001.

– Selv om en pirat knekker dette systemet og lager ulovlige kopier, vil de færreste stole på at spillet fungerer som det skal og heller kjøpe originalversjonen, tror produsenten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse