Annonse


Palm lanserer m500 og m505

Lanseringen av Palm m500 og fargeskjerm-versjonen m505 representerer samtidig lanseringen av det nye OS 4.0, og den nye standarden for ekspansjonskort: Secure Digital.

Kortplassen i leser også MultiMediaCard (MMC), og gjør det derfor mulig å utvide mulighetene til m500 og m505 med tilleggsfunksjonalitet som digitale kameraer, Bluetooth-moduler, modem eller GPS.

Lett og fargerik

Palm m505 har en 16-bits LCD fargeskjerm (65 tusen farger), og veier knappe 128 gramm – som gjør den til en av de letteste farge-PDAene på markedet. Den mononkrome skjermen på m500 skal etter sigende være tolerant ovenfor ekstremt lave temperatuer, og ha bedre kontrast enn sine forgjengere. m500 veier 99 gram.

Begge de nye PDA-ene kommer også med innebygd støtte for å koble seg opp på Internett via mobiltelefon, også trådløs via IR. Programvaren som følger med gjør det mulig å bruke både POP3- og IMAP-mail, og Palm OS 4.0 har innebygd AvantGo-kapabilitet.

Annonse


Palm m505

Vibrerer

m500-serien har også fått vibrering på samme måte som mobiltelefoner, slik at alarmer og påminnelser kan foregå på en litt mer diskré måte.

Ellers har Palm endelig kvittet seg med seriell-kontakten sin, og kastet seg på USB-bølgen med de nye HotSync-cradlene, for både Mac og PC.

m500-serien er ustyrt med 33 MHz Motorola VZ-prosessorer, 4 MB oppgraderbart Flash ROM og 8MB RAM.

Nytt operativsystem

Palm OS 4.0 byr først og fremst på forbedret og mer brukervennlig grensesnitt, og er tilpasset online-virksomhet i større grad enn tidligere versjoner.

Med i pakken er MGI Photosuite for video- og bilderedigering, DataViz Documents To Go v 3.0 for redigering og visning av dokumenter og regneark, og Palm Reader of å lese e-bøker og tidsskrifter.

Slik ser Palm m500 ut

I tillegg medfølger den nye Palm Desktop 4.0, med nye funksjoner som tilpassete visninger, årsoversikt på kalenderen, og støtte for vCard og vCal. Både OS 4.0 og Desktop 4.0 skal være 100% bakoverkompatibel, slik at du trygt skal kunne overføre alle dine nåværende dokumenter og applikasjoner til det nye operativsystemet.

Men når, og hvor mye?

Palm m500 ventes å være tilgjengelig i Norge i mai, mens m505 sannsynligvis ikke kommer før i juli. Prisene for Norge er foreløpig ikke bestemt, men ved lansering i USA koster m500 $399 (ca. 3.650 NOK), og m505 vil ligge på $449 (ca. 4.000 NOK).

For mer informasjon, besøk www.palm.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse