Annonse


Netscape taper Messenger-krig

Konkurransen mellom Netscape og Microsofts nettlesere har for lengst endt i Microsofts favør. Men Messenger-tjenesten har vært ett av Netsapes fortrinn. De var først ute, men ser nå ut til å bli tatt igjen av Microsoft, akkurat som de ble det med Internet Explorer-nettleseren.

Haler innpå

I følge en undersøkelse som byåret Jupiter Media Metrix foretok i Februar, haler nå Microsofts tjeneste for korte meldinger kraftig innpå den tidligere markedslederen fra Time/AOL/Warners Netscape.

I følge undersøkelsen ble Netscapes Instant Messenger brukt av 29.1 millioner mennesker i februar, mens Microsofts svar ble brukt av 29,5 millioner. Ganske tett løp, altså, med en knapp ledelse til Bill Gates.Undersøkelsen baserer seg på spørringer i 12 land, etter vanlige statistiske kriterier om alder, kjønn,

bosted inntekt og lignende.

Annonse


Amerikansk

Undersøkelsen viser også at meldetjeneste på nettet overveiende er et amerikansk fenomen. I Europa har tekstmeldinger på mobiltelefonen gjort nettmeldetjenester overflødige i stor grad.

I USA har digitale mobiltjenester beskjeden utbredelse. Dermed bruker folk Internett til å sende av gårde korte beskjeder av typen »OK – jeg kommer».

Aksjekursen

Siden meldetjenesten på nettet er så utbredt, påvirker den i følge finansnyhetstjenesten Bloomberg også aksjekursen.

Umiddelbart etter at undersøkelsen ble kjent, steg Microsofts aksjer 88 cent på Nasdaq-børsen. AOL Time Warner måtte notere seg et tap på en dollar og 24 cent i samme periode.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse