Annonse


Elendige mobiltjenester

Mobiloperatørene mangler oversikt over hva slags tjenester brukerne ønsker på et mobilt internett. De tjenestene som eksisterer i dag er dessuten vanskelig tilgjengelige, sier analytiker i amerikanske Gartner Group, Kevin Dulaney.

Et eksempel er den amerikanske tjenestetilbyderen Sprints værtjeneste, hvor brukeren må klikke seg forbi fire skjermbilder for å komme frem.

Det trådløse internett er foreløpig i sin spede barndom og det er usikkerhet rundt hva slags tekniske løsninger som vil være tilgjengelige fremover. Det kan imidlertid vise seg positivt for nettbrukerne at tjenestetilbyderne merker det stramme annonsemarkedet, skriver Reuters.

– De store tjenestetilbyderne må vise en aktiv holdning til utvikling av nye tjenester. Skepsisen i annonsemarkedet tvinger dem på offensiven, sier Dulaney.

Annonse


Treg mobilaksess

Selskapene som bygger Europas trådløse internett varslet tregere nett enn først lovet. De spår likevel at brukerne raskt tar teknologien i bruk.

Den optimistiske holdningen er hovedfunnet i en undersøkelse om trådløse operatører, nettverksutstyr og apparatprodusenter i Europa. Undersøkelsen er utført av Wall Street Journal.

Forbrukerne kan glemme to-megabit-per-sekund-forbindelsene som ble lovet under fjorårets 3G-eufori. Hastigheten vil bli mellom 64 og 144 kilobits per sekund. Selv med ny datakompresjonsteknologi vil krevende multimedietjenester gå sakte på dette utstyret, skriver Wall Street Journal.

Den største optimisten er Nokia som tror på massebruk av 3G-utstyr innen utgangen av tredje kvartal 2002 – kun tre måneder etter tentativ lansering. En rekke analytikere sier at tidsplanene ikke er realistiske.

– Jeg venter at tidsplanene og nettverkshastigheten blir revurdert etter hvert. Det kommer flere skuffelser, spår analytiker i Dresdner Kleinwort Wasserstein, Per Lindberg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse