Annonse


Spill Playstation på PCen

En to år lang kamp mellom Sony og programvareprodusenten Connectix blei går avsluttet med forlik. Stridens kjerne var Connectix’ programvare Virtual Game Station, som gjør det mulig å spille Playstation-spill på PC’en.

Sony var raskt ute med å saksøke Connectix for det de mente var direkte ødeleggende for Sonys spillutviklere, distributører og forbrukerne. Saken startet allerede i 1999, og de to har kranglet til den store gullmedaljen inntil i går, da de ble enige om å samarbeide.

Resultatet er at Sony og Connectix heretter bruker tiden på å videreutvikle avanserte “emulatorer” som gjør Playstation-titlene tilgjengelige for ihuga PC-spillere. Alle rettslige krav mot Connectix Virtual Game Station er følgelig trukket tilbake. Foreløpig gjelder emulatoren PS1-spill, men ettersom den videreutvikles vil PS2 også kunne ta turen til PC’en.

Avtalen er av stor betydning for Sony ettersom selskapet oppgir at de i hovedsak henter inntektene på spillsiden fra lisenser og royalties fra Playstation-programvare. Selve konsollene blir i følge Sony solgt med tap.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse