Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spill Playstation på PCen

Sony har inngått et samarbeid med Connectix om å videreutvikle en emulator som gjør det mulig å spille Playstation-spill på PC’en.

En to år lang kamp mellom Sony og programvareprodusenten Connectix blei går avsluttet med forlik. Stridens kjerne var Connectix’ programvare Virtual Game Station, som gjør det mulig å spille Playstation-spill på PC’en.

Sony var raskt ute med å saksøke Connectix for det de mente var direkte ødeleggende for Sonys spillutviklere, distributører og forbrukerne. Saken startet allerede i 1999, og de to har kranglet til den store gullmedaljen inntil i går, da de ble enige om å samarbeide.

Resultatet er at Sony og Connectix heretter bruker tiden på å videreutvikle avanserte «emulatorer» som gjør Playstation-titlene tilgjengelige for ihuga PC-spillere. Alle rettslige krav mot Connectix Virtual Game Station er følgelig trukket tilbake. Foreløpig gjelder emulatoren PS1-spill, men ettersom den videreutvikles vil PS2 også kunne ta turen til PC’en.

Avtalen er av stor betydning for Sony ettersom selskapet oppgir at de i hovedsak henter inntektene på spillsiden fra lisenser og royalties fra Playstation-programvare. Selve konsollene blir i følge Sony solgt med tap.

Stikkord: spilltester