Annonse


Ny modul fra Ericsson

Trådløs M2M, maskin-til-maskin, eller menneske-til-maskin – kommunikasjon, også kjent som trådløs telematikk, vil bli tilpasset en trådløs modul.

Modulen GM32 støtter GSM 900/1800 med SMS-og taleprodukter. Dette er den første i en serie nye produkter som lanseres senere i år med nye tjenester som Circuit Switched Data (CDS), GPRS, GPS og Bluetooth, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Utviklingen av mobil M2M-virksomhet begynner å ta fart og Ericsson er velposisjonert til å bli en ledende aktør, sier Gunilla Nordström, generaldirektør for Business Unit Modules, ved Ericsson Mobile Communications.

Allerede i april vil GM32 være kommersielt tilgjengelig.

Annonse


Neste tekniske revolusjon?

Mange spår at trådløse kommunikasjon mellom maskiner kan bli den neste tekniske revolusjonen. Så vel klassiske industriselskaper som IT-selskaper og teleoperatører satser på maskiner som snakker med hverandre.

Størst gjennomslag tror man M2M-teknikken vil få innen sektoren for ulike kjøretøy. Det handler om å lokalisere biler og drive såkalt intelligent bilutleie. Da kan man få beskjed om hvordan bilen har det og tilpasse besøk på et bilverksted når nødvendig.

Et annet område der om ser enorme muligheter er innen sikkerhet og overvåkingstjenester.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse