Annonse


Napster mer enn halvert

I følge Webnoize har antallet nedlastinger falt med over 50 prosent siden filteret ble innført, skriver danske IT-avisen. Effekten av filteret kommer også klart til syne på antallet filer som blir delt av brukerne av Napster.

Før filteret ble innført, delte brukerne i gjennomsnitt 172 filer. Nå er tallet helt nede i 71 filer per bruker.

Ikke bra nok

RIAA (Recording Industry Association of America) er likevel på langt nær fornøyd med Napsters filter, som tar rotta på 135.000 MP3-filer. Napster har ikke blokkert alle filer, ettersom de mente RIAA ikke hadde levert tilstrekkelig informasjon til at dette var mulig.

RIAA kaller dette en dårlig unnskyldning, og et forsøk på å vinne mer tid.

Annonse


Tirsdag annonserte Napster at de hadde innledet samarbeid med Gracenote, som er i besittelse av en database med informasjon om over 12 millioner kunstnere og musikkstykker. Basen inneholder blant annet en rekke stavevariasjoner som Napster har manglet i filtreringsprosessen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse