Apple G4 Cube

Annonse


Kubens død sterkt overdrevet

Apple G4 Cube– Seinest i dag har vi bedt Apple allokere flere enheter til Norge, forteller markedssjef Arne Odden i Apple Norge til ITavisen.no

Han vil verken bekrefte eller avkrefte ryktene om at kuben vil lide en stille død, etter at salget tilsynelatende har stoppet ved triste 100 000 i USA.

Ingen kommentar

– I slike tilfeller har vi bare én kommentar, og det er ingen kommentar, sier han.

Noen eksakte salgstall for produktet vil han heller ikke ut med. Men at markedet er der, er han skråsikker på.

Annonse


Røverkjøp

– Det er kanskje ikke det første produktet IT-sjefene velger. Men folk i kreative yrker med sans for design og en viss budsjettfrihet vil gjerne ha det. Og til 12 500 kroner, slik prisen er i dag, er det jo et røverkjøp.

Odden lar det skinne igjennom at han gjerne ser at vi skriver at du må kjøpe en nå, siden kuben kan bli et samleobjekt. Men om det virkelig vil bli slik, kan han som sagt ikke bekrefte.

Ventelister

Apples virkelige suksessprodukt er derimot den bærbare Powerbook G4 i titan. Den kan markedet tilsynelatende ikke få nok av.

– Hos mange forhandlere er det ventelister helt til tidlig sommer. Dette er maskinen for den avanserte bruker, og tendensen går jo i retning av kraftige bærbare på bedriftsmarkedet. En bærbar Mac som kjører både Mac OS, Windows NT, ME og Linux er jo svært aktuell også for IT-sjefer, sier Arne Odden.

OS X til Norge

I samme slengen klan han fortelle at det nye operativsystemet OS X er klart for Norge 24. mars. Foreløpig i engelskspråklig versjon.

I det siste har det vært påpekt fra flere hold at den første versjonen ikke støtter en del vesentlige multimediatjenester, som DVD-avspilling. Om den versjonen som kommer til Norge om en drøy uke har samme mangler, vil ikke Odden svare på.

– Det får du se når det kommer, sier han kryptisk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse