Nintendo Gamecube 1

Annonse


Vil Nintendo-kloss ta rotta på PS2?

Nintendo Gamecube 1 – Vi håper lanseringen av Gamecube blir en milepæl for spillbransjen, på samme måte som Nintendo64 var for fem år siden, sier salgs- og markedssjef Finn Eirik Larsen i Unsaco, den norske offisielle Nintendo-importøren.

Nintendo feirer i år femårsjubileum for sin N64-konsoll, og hvilken bedre måte å gjøre det på enn å lansere en ny supermaskin? Går alt som spillgiganten vil, blir Gamecube en dundrende knallsuksess, og et logisk førstevalg for fokuserte spillentusiaster som ikke bryr seg om ekstrafunksjoner – eksempelvis muligheten for å se DVD-film.

Spill for alle penga

– Kanhende var DVD-film et riktig skritt for Sony, men Nintendo har alltid hatt den innstillingen at man ikke skal lage multifunksjons-maskiner. La en spillboks være en spillboks, sier Larsen, og argumenterer med at det er spillene som bør være motivasjonen for å kjøpe en spillkonsollen, ikke DVD-spilleren.

Gamecube bruker DVD-liknende teknologi på sine optiske plater, men disse skal kun brukes til spill.

Annonse


Bedre enn PS2?

Det er ingen tvil om at Gamecube er en svært avansert og kapabel spillmaskin. For inngående spesifikasjoner, se www.nintendo.com. Men vil spillene bli bedre enn på Playstation 2?

Dette viser seg å være et særdeles vanskelig spørsmål å svare, ikke minst fordi Nintendo forløpig har vært flinke med å holde informasjon om Gamecube-spillene borte fra offentligheten.

Men for de genuint interesserte anbefaler vi å se nærmere på denne artikkelen fra IGN.com, som har snakket med utviklere av begge maskinene: http://cube.ign.com/news/26984.html.

Mars 2002

Norge kommer som vanlig sist i lanseringskappløpet. Maskinen slippes i Japan allerede i Juli, og i USA i Oktober. Her i Europa må vi bare smøre oss med tålmodighet.

– Vi har satt 1. mars som lanseringsdato i Norge. Nøyaktig hva prisen blir er det for tidlig å si noe om, men det er jo klart at Gamecube må bli betydelig billigere enn Playstation, sier Larsen til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse