Annonse


Dette kommer på CeBIT

ITavisen.no er på plass med vår medarbeider Espen Irwing Swang, i god tid før messen åpner torsdag neste uke.Onsdag starter ballet, med Hewlett Packards toppsjef Carly Fiorinas åpningstale. Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder vil også si noen ord.

Han ville ha med seg sin norske kollega, men Jens Stoltenberg prioriterte sosialistmiddag i Stockholm framfor verdens viktigste teknologiforum.

Store forhold

over 8000 utstillere bretter seg ut over til sammen 425 000 kvadratmeter. Det er ventet 800 000 publikummere, i tilllegg til 14 000 akkrediterte journalister.

Messen har nå vokst seg så stor at arrangørene har bestemt at de skal avvikle en ekstra dag neste år.

Annonse


Letter på sløret

Det er alltid noen selskaper som er så sprekkeferdige at de ikke kan vente med å røpe hva de har i ermet. Kanskje helst de mindre aktørene, som jo må kjempe om oppmerksomheten med giganter som Microsoft, Hewlett Packard, Siemens, IBM og Nokia.

Mest dingser

Analytikere og kommentatorer mener at årets CeBIT ikke vil inneholde banebrytende nyheter innen infrastruktur og fellesteknologi av typen 3G og UMTS.

Men det mange av oss er mest glad i – dingsene – vil det neppe være mangel på.

Her er noen av dem:

Fuji Magnetics lanserer DVD-RAM med 4.7 GB på enkeltsidig og 9.4 GB på dobbeltsidig disk.

Lucent Technologies presenterer verdens første optiske ruter med gjennomstrømningskapasitet på mer enn 10 terabits pr. sekund – mer enn ti ganger hele verdens Internett-trafikk!

Det finske selskapet Reima-Tutta kommer med et smart belte med plass til alt du trenger I forbindelse med mobiltelefonen din: Hands-free, lader, kabler, MP3-modul – og selvsagt selve telefonen.

Japanske Sanyo kommer med et nytt digitalkamera – iDshot IDC-1000Z – med 730 MB minne på en magneto-optisk disk. Dette gir plass til 11 000 stillbilder og to timer film.

Svenske Spectronic vil presentere en mobiltelefon med integrert digitalkamera, nettleser, POP e-postleser og faksfunksjon.

Via Technologies (Cyrix) er klare med sin ultrabillige 750 MHz-prosessor som ventes å gjøre PC’er for hjemmemarkedet vesentlig rimeligere i år.

Xircom kommer med et GPRS-modem med 54 kbit/s nedlasting og 28 kbit/s opplasting. Installeres som PCMCIA-kort i laptop.

I tillegg kommer naturligvis alle de nye mobiltelefonene, så følg med på ITavisen.no…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse