Bill Gates XP mugshot

Annonse


Office XP allerede cracket

Bill Gates XP mugshotMicrosofts nye programpakke skal ikke ut på markedet før om en måned, men det har vært mye snakk om den nye intelligente kopibeskyttelsen som skal forhindre ulovlige distribusjon av produktet.

Piratene har tydeligvis tatt dette som en utfordring fra programvaregiganten. Hele bedriftsversjonen av Office XP (som ikke er kopibeskyttet på samme måte som privatversjonen) ligger ute på Usenet- nyhetsgruppen alt.binaries.warez.ibm, med registreringsnummeret innebygd i programmet, ifølge Wired News.

Vanskelig å stoppe

Usenet-system brukes som diskusjonsforum, men også til utveksling av mp3, porno og programvare. Det finnes ingen sentral administrasjon eller server for systemet, så det vil derfor være tilnærmet umulig å hindre spredningen av Office-filene.

Microsoft har bekreftet at det er ulovlige kopier av XP på avveie, og har ingen forklaring på hvordan koden slapp ut så lenge før produktet skal på markedet. Naturligvis advarer selskapet mot å ta i bruk programvare som ikke er offisiell og som er blitt tuklet med.

Annonse


– Vi tror fremdeles på kopibeskyttelsen vår, og regner ikke med at folk flest vil gå ut på nettet for å stjele programvare, sier Microsofts produktsjef for Office XP, Lisa Gurry, til Wired News.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse