Annonse


Fremtidens 3D-skjerm

Med en prislapp på 225.000 kroner er Elsas nye skjerm foreløpig for de ekstravagante med solid bankbok. ComputerSweden har testet Ecomo 4D og er fulle av lovord over den fancy teknologien som bringer skjermbildene ut i rommet.

Separate øyeprojektorer

Roterende bilmotorer og bygninger trenger seg gjennom glassoverflaten på samme måte som man husker fra filmene der alle satt med spesielle briller. Dette er mulig på grunn av en teknologi som benytter seg av doble skjermer og kameraer som sender bildene separat til hvert øye.

– Oppdateringshastigheten er viktig for å unngå opplevelse av flimmer på skjermene. Med kameraer i skjermen ser hvert øye ulike bilder, noe som innebærer at bildene oppdateres dobbelt så raskt, forteller Elsas salgssjef Mats Andersson til ComputerSweden.

Virtuelle bilkrasj

Blant selskapene som har gått til anskaffelse av en demoversjon av Ecomo 4D er Mercedes, som bruker skjermene til modellering og krasj-tester.

Annonse


Elsas superskjerm leveres med grafikkortet Synergy III DFP med 32 Mb minne. I følge Mats Andersson holder det med 256 Mb RAM på arbeidsstasjonen for å håndtere skjermen. Størrelsen er 18 tommer og oppløsningen er på 1280×1024 i Truecolor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse