Annonse


Eazel har gjort Linux vennligere

Bak selskapet Eazel står veteraner med bakgrunn fra America Online og Apple. Hensikten med selskapet har vært å skap et grafisk brukergrensesnitt for Linux, som appellerer til massene.

Selskapet har hatt som mål å gjøre Linux like brukervennlig som Macintosh.

Et godt produkt er ikke det samme som gode penger

Tirsdag slapp Eazel sitt første produkt, Nautilus 1.0,som er en Linux-basert filhåndterer med et enklere brukergrensesnitt enn andre Linux-verktøy. Mye tyder på at Nautilus 1.0 blir den dominerende filhåndterer i GNOME 1.4.

Men å lage et enkelt og vakkert brukergrensesnitt for Linux er nok enklere enn å tjene penger. For samme dag som Nautilus ble lansert, kom meldingen om at 40 av de 75 ansatte må forlate selskapet, opplyser Linux Today.

Annonse


Jakten på kapital

Nå er de på jakt etter ny kapital å spytte inn i selskapet, men i likhet med en rekke andre IT-selskaper ser det ut som Eazel stanger hodet i veggen. Aldri har det vært vanskeligere for IT-relatert virksomhet å hente penger i investormarkedet.

Selskapet har gjort avtaler med blant andre Sun, som planlegger å bytte ut CDE desktoppmiljøet med Nautilus og andre produkter fra Eazel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse