Annonse


Stanser gravid svartjeneste

Grunnen til den drastiske stengningen av de meget populære tjenestene er å finne i den nye personopplysningsloven som trådte i kraft 1. januar i år. Den nye loven skjerper kravene til opplysningsplikt og informasjonssikkerhet ved lagring av personopplysninger som brukes i denne typen svartjenester.

Nesten 2000 henvendelser

– En lov er en lov. Selv om ingen har klaget på noe – snarere tvert imot – må vi selvfølgelig følge den. Vi får snu på flisa og invitere kvinnene ringe til jordmor Siri istedenfor å sende e-mail som nå er blitt for usikkert.

– Vi har besvart mellom 1000 og 2000 personlige e-mail fra norske gravide det siste året, sier daglig leder Silje Nesvik Arnesen i BabyMedia AS som driver nettstedene. Kvinnene er begeistret over tilbudet, og vi har aldri mottatt noen klage.

Arnesen lover at Barnimagen og DinBaby nå vil gjennomgå både de tekniske og juridiske sidene av dette før de åpner e-mail tjenesten igjen. BarniMagen har over 1 million sidevisninger i måneden, og over 10 000 medlemmer.

Annonse


Den nye søstersiden DinBaby.com er nettopp lansert med stoff for foreldre med barn fra nyfødt og opp til 2-3 år. BarniMagen fikk nylig “Gulltaggen” som årets beste nykommer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse