Annonse


Nye modeller fra Nokia

Nettstedet Mobilelifestream har i dag satt opp en liste over hva den finske mobilgiganten har tenkt å riste ut av ermet. Stemmer informasjonen vil vi få se disse fire modellene, når Nokia presenterer seg på verdens største telekom-messe neste uke:
Nokia 9210

9210

Denne telefonen ble første gang vist under en GSM-konferanse i Praha før jul. ITavisen var tilstede, og har omtalt telefonen tidligere (se link). Det dreier seg om en kommunikator med fargeskjerm, HSCSD (høyhastighetsdata) og epoc operativsystem. 9210 er en videreutvikling av 9110, og har en rekke fellestrekk med denne telefonen. Den støtter Java, men har ikke GPRS.

3330

Oppfølgeren til 3310. Her er det ikke gjort store forandringer, men telefonen har fått WAP med bildevisning og støtte for animerte GIF-filer som kan brukes som skjermsparere. Telefonen vil få mulighet for å oppgradere spillene via WAP-forbindelse til Nokia Club.Telefonen vil komme på markedet om kort tid.

6310

Dette er oppfølgeren til HSCSD-telefonen 6210, men med GPRS (klasse 6, 3+1). Dessuten får den bluetooth. Telefonen skal være ferdig innen utgangen av året.

Annonse


8310

Denne er arvtaker til 8210, og skiller seg fra forgjengeren ved at den har WAP og GPRS (klasse 6, 3+1). Dessuten får den innbygget FM-radio og stereo øreplugger. 8310 er noe rundere og kortere enn 8210, samtidig som den er en tanke tykkere. Telefonen skal lanseres sent til høsten.

Det kan være verdt å merke seg at både 8310 og 6310 får tellere som måler både inngående og utgående data. Det gjør det mulig å holde en oversikt over hvor mye man faktisk har sendt og mottatt og dermed vil bli fakturert for.

Tilbehør

Nokia vise også et bluetooth batteri med en bluetoothmodul i CompactFlash-kort. CF-kortet kan settes i en PDA, eller brukes i en PC via PCMCIA-adapter, skriver Mobile Lifestream.

Det er med andre ord ikke så enormt spennende nyheter vi kan vente oss fra Nokia. Vi skal vokte oss vel for å utelukke at selskapet kan ha lurt unna noen godbiter, men som det nå ser ut vil vi måtte nøye oss med mindre justeringer på eksisterende produkter.

(Bildene i artikkeles viser 9210, 3310, 6210 og 8210)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse