Torvalds, Linus

Annonse


Linus skriver bok

Torvalds, LinusI mai kommer en selvbiografisk bok av Linus Torvalds. Der argumenterer han sterkt i mot at folk tar seg selv for alvorlig. “Just for fun” er tittelen på boken som ikke handler om fag, men hva som er viktig her i livet.

Han vil ikke kalle den kommende boken en selvbiografi, da han mener det er litt for pretensiøst i en alder av 31 år.

Viktig å ha det morsomt

– En av de saker jeg argumenterer mot i boken, er at folk tar seg selv for alvorlig. Boken er ikke teknisk og ikke så veldig alvorlig. Den handler om hva som er viktig i livet, sier Linus Torvalds i et intervju med den svenske finansavisen, Dagens Industri.

Det viktige er å ha det morsomt her i livet, mener Linus, og boken heter passende nok “Just for fun”

Annonse


Linus elsker bøker

Boken vil komme ut på tre språk, engelsk, svensk og finsk. Den er skrevet i samarbeid med den amerikanske frilansjournalisten David Diamond. Det prestisjetunge forlaget Harper Collins står bak, og de vil kun utgi mellom to permer og ikke som e-bok,

– Jeg elsker bøker. Når jeg ikke sitter foran en datamaskin finnes det to ting jeg gjør. Enten spiller jeg biljard eller så legger jeg meg i sofaen med en bok. Og da skal det være en ordentlig bok. Å lese bøker på dataen tror jeg ikke på, sier Linus.

Avviser all likhet med Bill Gates

I dag er Linus Torvalds bosatt i Silicon Valley, og er ansatt som programutvikler i prosessorselskapet Transmeta.

Linus understreker at har vært lite til felles med Microsoft-sjefen Bill Gates, selv om de begge er skapere av hvert sitt operativsystem.

– Gates er en forretningsmann. Jeg er et teknisk menneske, sier mannen bak Linux-kjernen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse