Intel Pentium 4

Annonse


Intel vil ha nye standarder

Intel Pentium 4Alle prosessorselskapene jobber nå for å få ned strømforbruket i sine prosessorer og moderkortkretser til bærbare maskiner. Med det er også behov for at det spares strøm på annet hold.

Intel har derfor begynt å utarbeide retningslinjer for utviklere og produsenter av billedskjermer, harddisker, CD-romlesere og andre komponenter til bærbare maskiner.

Alle må spare strøm

– Vi jobber med alle produsentene for å øke batteritiden, fortalte Mike Bonello, Business Client Marketing Manager, da ITavisen.no møtte ham i Stockholm, i februar måned.

– Det er ikke nok at Intel går inn for prosessorer som krever mindre strøm, men vi er avhengig av at alle produsenter av de ulike enhetene lager deler som benytter mindre strøm, sa Bonello.

Annonse


I følge Computer Sweden planlegger Intel å innføre dette allerede i inneværende år. Målet er at lage en PC som kan kjøres på batterier en hel arbeidsdag.

Lengre batteritid kan bety mindre ytelse

Det hele bygger på et tidligere initiativ som gikk under navnet Power 97. I analytikerkretser tror man imidlertid at Intel vil få store vanskeligheter med å få de ulike produsentene med på å følge de nye retningslinjene.

I praksis betyr det jo at Intel forsøker å lage nye standarder, der de setter premissene.

Mange stiller seg også tvilende til at Intel kan nå målet med drift en hel arbeidsdag, uten at det går utover ytelsesnivået.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse