Annonse


Bug i Norton AntiVirus

Sikrere kan det ikke bli: I jakten på virus stopper like godt Norton AntiVirus alle meldinger som er på vei inn i postkassen din. Dette er dette som kan skje dersom programmet Proproxy, som er en del av AntiVirus, av uvisse grunner slår seg vrang, skriver Infoworld.com.

Proproxy trer i kraft mellom e-postklienten og serveren. Innkommende e-post blir skannet av Proproxy før den når din postkasse.

Inkompetente brukere

Dersom Proproxy av en eller annen grunn stopper opp, for eksempel ved konflikt med andre programmer, får brukerne en feilmelding som forteller at forbindelsen med serveren har sviktet. Dette skal i følge Infoworld ha skjedd flere brukere.

Symantec innrømmer at flere brukere har rapportert om problemer med Norton AntiVirus 7.0 og senere versjoner, men hevder at dette skyldes inkompetente brukere mer enn feil i programmet.

Annonse


Slår av programmet

– Vanligvis er det snakk om en konfigurasjonsfeil eller installasjonstrøbbel. Med andre ord ingenting som ikke kan løses, sier Chris van der Grift i Symantec.

– Problemene kan skyldes at overnervøse brukere slår av Proproxy manuelt fordi programmet overstyrer tjenesten som tilbys av e-postserveren fra ISP’en. Andre forsøker å slå det av når brannmuren gir beskjed om at Proproxy forsøker å koble seg til Internett. De skjønner ikke at Proproxy er en del av AntiVirus.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse