Annonse


Bare rot hos Dell

I ITavisen.no den 2. mars fortalte markedsdirektør Anders Thømt at Dell Computers hadde senket prisene kraftig på alle sine bærbare PC-er. Fram til 15. mars ville Dell tilby en kraftig Latitude C600 til kampanjepris, – bare 16 982 kr, pluss moms. Det var en prisreduksjon på om lag 7000 kr!

– En sånn vil jeg ha!

Da Geir Gullvik leste artikkelen i ITavisen.no, tenkte han: – En sånn vil jeg ha! Gullvik skulle kjøpe ny maskin til eget bruk i firmaet sitt. De har mye Dell-utstyr fra før.Da han koblet seg opp til Dells nettbutikk, oppdaget han at prisen på den spesifiserte Latitude-modellen var oppgitt til 20 254 kr, og ikke 16 982 kr. Geir Gullvik ringte derfor til en selger hos Dell.

Kjenner ikke til tilbudet

– Vi har ingen Latitude C600 til den prisen, sa selgeren som påsto at ITavisen.no hadde trukket fra rabatten to ganger. Selgeren konfererte med sin overordnede, som heller ikke kjente til tilbudet.- Det endte med at jeg bestilte en Dell Inspiron, selv om jeg ønsket meg Latitude C600. Jeg føler meg lurt, sier Geir Gullvik.

LENGE ETTER: Lørdag dukket tilbudet opp i Dells nettbutikk.

Falsk pressemelding

Etter denne episoden, kontaktet Geir Gullvik ITavisen.no. Vi sendte ham kopi av pressemeldingen der Dell redegjorde for priskuttene og C600-tilbudet. Gullvik videresendte pressemeldingen til selgeren. Selgeren festet heller ikke lit til tilbudet i Dells egen pressemelding, og antydet at meldingen var falsk!

Annonse


– Tilbudet gjelder!

Etter at Gullvik første gang henvendte seg til ITavisen.no, kontaktet vi markedsdirektør Anders Thømt hos Dell Computers på Lysaker: – Latitude C600 kan kjøpes for 16 980 kr ekskl. moms. Vi selger den hver eneste dag til den prisen.Tilbudet er kunngjort gjennom pressemeldingen, og brev og e-post til mange av våre kunder, sa Thømt.

En misforståelse?

– I Dells nettbutikk annonseres den samme modellen til 20 254 kr ekskl. moms, og selgeren påstår at det ikke finnes noe rabattilbud?- Det må bero på en misforståelse, sier Thømt. – Jeg har ikke hørt samtalen, og skjønner ikke hvorfor. Det er uheldig, men tilbudet gjelder. Jeg kjenner ikke årsaken til at tilbudet ikke ligger på nettet.

– Her stemmer alt!

– Hvis du som journalist er på jakt etter at kundene våre betaler mer for produktet enn det vi beskriver i pressemeldingen og i tilbudene, så er det ikke riktig. Det faller på sin egen urimelighet, sier markedsdirektøren. – Her stemmer alt! Det må bero på en misforståelse mellom selger og kunde, sier Thømt.

Teamlederen benekter

Fredag 9. mars kontaktet Gulvik på nytt Dells salgsavdeling. Selgeren var ikke til stede, men Gulvik fikk snakke med lederen for salgsteamet. Hun benektet at Dell tilbød Latitude C600 til 16980 kr, og påsto at både Dells pressemelding og artikkelen i ITavisen.no var feil.

Nå haster det

Lørdag 10. mars dukket endelig tilbudet opp i Dells nettbutikk: C600 prissenket til 16 490 kr, eller 20 448 kr med moms. Det er gunstig for 700 MHz Pentium III, 128 MB minne, 6.0 GB disk, CD-ROM, modem, Windows 2000, innebygd antenne for trådløst IEEE 802.11-nettverk (trådløst MiniPCI-kort koster 1500 kr) og tre års serviceavtale.

Hvis du vil kjøpe, må du skynde deg. Tilbudet gjelder bare fram til torsdag.Etter alt rotet hos Dell, synes vi nok at Geir Gullvik bør få byttet sin nye Inspiron.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse